TEMEL MUTFAK EĞİTİMİ

Program Ücreti : Eğitim Ücreti: 2350 TL

Temel mutfak eğitimi yemek yapmayı tutku haline getirmiş herkes için hazırladığımız bir kurstur. 6 hafta sürecek bu kursta ders programı içeriğine uygun olarak temel pişirme teknikleri ve mutfak ekonomisi eğitimi verilmektedir.

1. Hafta: tavuk pİşİrme teknİklerİ
• Bıçak kullanma teknİklerİ
• BÜTÜN Tavuk porsİyonlama VE TEKNİK DETAYLAR
• Tavuk suyu yapımı
• krutonlu soslu tavuk çorbası
• fırında tavuk (DEMO)
• Uzakdoğu usulü susamlı tavuk sote
2. Hafta: Sebze Pİşİrme teknİklerİ
• Zeytİnyağlı portakallı enginar
• patlıcan musakka
• fırında sebze graten
• kremalı köz patlıcan çorbası
3. hafta: et Pİşİrme Teknİklerİ
•kenya kahve çekirdeği ile kaplanmış
ızgara antrikot ve
yunan usulü limolu pilav
• otlu ev köftesi
• ballı hardallı kuzu but (demo)
4. hafta: KARBONHİDRATLAR
• mantarlı risotto
• yumurtalı hint pilavı
• sosisli amerikan salatalı kumpir
• ev yapımı mayonez amerikan salatası ( Demo )
yemeklerde karbonhİdratın oranı,
teknİklerve uygulama.
5. hafta: DENİZ MAHSÜLLERİ PİŞİRME TEKNİKLERİ
• tuzda balık (demo)
• hardallı limon soslu çıtır balık
• Ekşİ Krema Soslu Balık Köfte
• DENİZ MAHSÜLLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME
6. hafta: TAZE MAKARNA YAPIMI
• Taze Makarna Hamuru Yapımı
• TaglIatelli MAKARNANIN YAPIMI KESİMİ
• RAVIOLI Makarna YAPIMI, KESİMİ VE
TEKNİKLERİ
• Lazanya ( Demo )
*teknİkler, Stoklama ve Pİşirme İle İLGİLİ
BİLGİLENDİRME VE UYGULAMALAR

Programlarımız

Şeflerimizi tanıyalım