TEMEL MUTFAK EĞİTİMİ

Program Ücreti : Eğitim Ücreti: 1500 TL

Temel mutfak eğitimi yemek yapmayı tutku haline getirmiş herkes için hazırladığımız bir kurstur. 5+1 hafta sürecek bu kursta ders programı içeriğine uygun olarak temel pişirme teknikleri ve mutfak ekonomisi eğitimi verilmektedir.

1. Hafta:
*Bıçak kullanma teknikleri
*Tavuk porsiyonlama
*Tavuk suyu yapımı
*Baharat ve taze otlarla kaplanmış fırında tavuk but
*Kremalı ananaslı tavuk sote
*Romesco soslu Patates Bravas
2. Hafta:
*Portakal aromalı zeytinyağlı pırasa
*Beşamel soslu fırında kabak
*Karnıyarık
* Kremalı brokoli çorbası
3. hafta:
*Et fajita
*Cheddar dolgulu, domates soslu köfte
*Kırmızı şarap soslu kuzu incik haşlama
*Patates püresi
Et seçimi, pişme süreleri ve teknikler hakkında bilgilendirme.
4. hafta:
*Bolonez soslu makarna
*Mantarlı rİsotto
* PAELLA (DEMO)
Yemeklerde karbonhidratın oranı, teknikler
ve uygulama.
5. hafta:
*Sebze dolgulu Tuzda balık
*Limon zest ve hardal aromalı çıtır balık
*Balık kokoreç
*Balık yahnisi
6. hafta:
Hazır yufkadan börekler
-Kıymalı tava böreği
-Samosa
-Paçanga
*Teknikler, Stoklama ve Pişirme ile ilgili bilgilendirme ve uygulama

Yaklaşan Eğitim: 18 Eylül 2018

Programlarımız

Şeflerimizi tanıyalım