TEMEL MUTFAK EĞİTİMİ

Program Ücreti : Eğitim Ücreti: 1700 TL

Temel mutfak eğitimi yemek yapmayı tutku haline getirmiş herkes için hazırladığımız bir kurstur. 6 hafta sürecek bu kursta ders programı içeriğine uygun olarak temel pişirme teknikleri ve mutfak ekonomisi eğitimi verilmektedir.

1. Hafta: tavuk pişirme teknikleri
• Bıçak kullanma teknikleri
• Bütün Tavuk porsiyonlama ve teknik detaylar
• Tavuk suyu yapımı
• Krutonlu soslu tavuk çorbası
• Fırında tavuk
• Uzakdoğu usulü susamlı tavuk sote

2. Hafta: Sebze Pişirme teknikleri
• Zeytinyağlı portakallı enginar
• Patlıcan musakka
• Fırında sebze graten
• Kremalı köz patlıcan çorbası

3. hafta: et Pişirme Teknikleri
• Kenya kahve çekirdeği ile kaplanmış
ızgara antrikot
• Ev yapımı barbekü soslu fırınlanmış
dana rosto
• Baharatlı bebek patates (demo)

4. hafta: KARBONHİDRATLAR
• Mantarlı risotto
• Yumurtalı hint pilavı
• Sosisli amerikan salatalı kumpir
• Ev yapımı mayonez amerikan salatası ( Demo )
yemeklerde karbonhİdratın oranı,
teknİklerve uygulama.

5. hafta: DENİZ MAHSÜLLERİ PİŞİRME TEKNİKLERİ
• Tuzda balık (demo)
• Hardallı limon soslu çıtır balık
• Ekşİ Krema Soslu Balık Köfte
•DENİZ MAHSÜLLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

6. hafta: TAZE MAKARNA YAPIMI
• Taze Makarna Hamuru Yapımı
• TaglIatelli makarnanın yapımı ve kesimi
• Ravioli makarna yapımı, kesimi ve teknikleri
• Lazanya ( Demo )
* Teknİkler, Stoklama ve Pİşirme ile ilgili bilgilendirme ve uygulama

Yaklaşan Eğitim: 26 Kasım 2019

Programlarımız

Şeflerimizi tanıyalım