TEMEL MUTFAK EĞİTİMİ


Temel mutfak eğitimi yemek yapmayı tutku haline getirmiş herkes için hazırladığımız bir kurstur. 5+1 hafta sürecek bu kursta ders programı içeriğine uygun olarak temel pişirme teknikleri ve mutfak ekonomisi eğitimi verilmektedir.
1. HAFTA
• Bıçak Kullanma Teknikleri
• Tavuk Porsiyonlama
• Tavuk Suyu Yapımı
• Piliç Topkapı
• Kung Pao Chicken
• Frittota
2. HAFTA
• Zeytinyağlı Ayvalı Yerelması
• Terbiyeli Kuzu Etli Şevketi Bostan
• Zencefilli Balkabağı Çorbası
• Sebzeli Kış Mücveri
3. HAFTA
• Çoban Kavurma
• Macar Gulaş
• Darülziyafe Köfte
4. HAFTA
• Patates Graten (Fransız Usulü)
• Karidesli Pancar Risotto
• Peynir Dolgulu Arancini
• Özbek Pilavı ( Demo )
5. HAFTA
• Sebzeli Ahtapot Sote
• Aromatik Suda Pişmiş Levrek Sarma
• Ekşi Krema Soslu Balık Köfte
6. HAFTA
• Taze Makarna Hamuru Yapımı
• Tagliatelli
• Dolgulu Makarna
• Lazanya ( Demo )
