Yiyecek - İçecek İşletmeciliği programımız;
Yiyecek-içecek sektöründe yönetici olmak ve kendi işletmesini kurmak isteyenler için bulunmaz bir başlangıç noktasıdır. Bu programda katılımcılarımıza iş hayatında karşılaşabilecekleri bütün zorlukları daha yaşamadan çözümleyebilme şansı sunuyoruz. Bir işletme açmak için gerekebilecek her şeyi tüm ayrıntılarıyla anlatıp, eğitim sonunda teslim edecekleri işletme açma projeleri ile sanal olarak her aşamayı değerlendirip işletme kurma deneyimi yaşamalarını sağlıyoruz.
Kendi işletmesini kurmak isteyenler ve bunun için mutfağın öneminin farkında olanlar bu eğitimi kaçırmak istemeyecektir. Eğitim süresi 2,5 aydır ve toplam ders saatimiz 40 saattir.
Ayrıntılı bilgi almak için (232) 259 88 11 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz.
Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Eğitim İçeriği;
01) YER SEÇİMİ VE KONSEPT MÜHENDİSLİĞİ
02) FİZİBİLİTE HAZIRLANMASI
03) PROJE VE DEKORASYON
04) MUTFAK EKİPMANI ve MALZEMESİ SEÇİMİ
05) RAPORLAMA, KONTROLLER ve OPERASYON MANUELİ
06) AÇILIŞ AŞAMASINDAKİ HUKUKİ İŞLEMLER, MUHASEBE SİSTEMİ
07) MENÜNÜN HAZIRLANMASI, FİYATLANDIRILMASI ve STANDART REÇETELER
08) PERSONEL SEÇİMİ-İDARESİ ÜCRET POLİTİKALARI
09) SATIN ALMA ve DEPOLAMA SURECİ, YİYECEK - İÇECEK MALİYETİ HESAPLANMASI
10) SERVİS STANDARTLARI VE SOFRA DÜZENLEMELERİ
11) BİLGİSAYARLI KONTROL SİSTEMLERİ
12) STOK-MALİYET İZLEME ve SATIŞ NOKTASI YÖNETİM SİSTEMLERİ
13) TANITIM ve İLETİŞİM ÇALIŞMALARI
14) MÜŞTERİ DENEYİMİ YARATMAK VE MARKALAŞMAK
Özger TANIK – Kurucu / Eğitmen Şef
Şef olma yolundaki sırrın haritasını o çizer.
Harita mühendisliğinden aşçılığa kendini transfer etmiş fikirlerinin peşinden İspanya’ya kadar gitmiş, Ferran Adria ile çalışmış, moleküler gastronominin dibini sıyırmış, ülkesine dönmüştür. Amerikan futbolu sayesinde takım oyununu benimsemiş ve bunu en iyi şekilde mutfakta uygulamıştır. Coca Cola tutkusu öylesine büyüktür ki herkes bilir. Coca Cola koleksiyonu çığ gibi büyümekte ve müze olma yolunda ilerlemektedir.
Ahmet UĞURLU – Eğitmen Şef
Pastacılığın genetik olduğunun kanıtıdır.
Kendisi pastacılığın genetik olduğunun kanıtıdır. Mutfak malzemeleriyle oynayarak büyümüş, işi tam anlamıyla mutfağında öğrenmiştir. Arkeoloji mezunudur ancak babasının izinden gitmeye karar vermiştir. Swissotel Grand Efes İzmir’de pastane ekibinde yer almıştır. On bir yıllık bir bateri serüveni vardır. İş konusunda disiplinlidir, çalışırken adeta başka bir insan olur, ciddi bakışları yürek dondurur.
Emrah Köksal SEZGİN – Eğitmen Şef
O durdurulamaz bir ödül canavarı.
Kafasına koyduğunu yapar. Yarışmalarda bütün madalyaları toplamaktan çekinmez. Dünya Şefler Birliği WACS, Olimpiyat ve Dünya Kupası madalyaları gözleri kamaştırır, insanı kıskançlığın doruklarına sürükler. Akademik kariyeri, milli takım direktörlüğü ve bitmeyen temposuna rağmen başarılarına her geçen gün yenisini eklemekte. Biri ona dur desin.