>Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi STAJLI PROGRAM
Bu mesleği tüm yönleriyle öğrenmek isteyen ve kariyerinde üst seviyelere gelmek isteyenler için hazırladığımız eğitim programı tamamen uluslararası standartlara uygun olarak öğrencilerimize verilmektedir. Tüm dünyada kabul edilen temel mutfak tekniklerinin hepsini verdiğimiz bu eğitimden mezun olan öğrencilerimiz profesyonel hayata ciddi bir bilgi birikimi ile girmiş ve mesleki kariyerine emin adımlarla başlamış olacaktır. Eğitimimiz toplamda sekiz ay sürmektedir, bu sürenin ilk dört ayı öğrencilerimiz için hazırladığımız profesyonel mutfağımızda uygulamalı eğitim alarak, kalanı ise restoran veya otellerde staj yaparak tamamlanır.
Öğrencilerimiz eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği sınavlara katılarak mezuniyet sertifikasını alma hakkına sahip olurlar.
>Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi STAJSIZ PROGRAM
Bu mesleği tüm yönleriyle öğrenmek isteyen ve kariyerinde üst seviyelere gelmek isteyenler için hazırladığımız eğitim programı tamamen uluslararası standartlara uygun olarak öğrencilerimize verilmektedir. Tüm dünyada kabul edilen temel mutfak tekniklerinin hepsini verdiğimiz bu eğitimden mezun olan öğrencilerimiz profesyonel hayata ciddi bir bilgi birikimi ile girmiş ve mesleki kariyerine emin adımlarla başlamış olacaktır. Eğitimimiz toplamda dört ay uygulamalı olarak sürmektedir.
01. HaftaGıda Güvenliği ve İş Güvenliği | 02. HaftaBıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri | 03. HaftaTatlı Kurabiyeler 2 |
04. HaftaEkmekler 1 | 05. HaftaSandviç Ekmekleri | 06. HaftaLaminalı Hamurlar |
07. HaftaKızartma Hamurları | 08. HaftaHACCP | 09. HaftaAşçılık 1 |
10. HaftaDekor Hamurları ve Soslar | 11. HaftaCheesecakeler 1 | 12. HaftaGeleneksel Pastalar 1 |
13. HaftaModern Pastalar 2 | 14. HaftaSütlü Tatlılar 1 | 15. HaftaŞeker Hamuru 1 |
16. HaftaÇikolata Yapımı |
Gıda Güvenliği ve İş Güvenliği
Maliyet Hesaplama, Tabak Sunumu
Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama
Beslenme ve Satın Alma
Yemek Tarihi
Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
Tuzlu Kurabiyeler
Tatlı Kurabiyeler
Tatlı Kurabiyeler 2
Tartlar ve Paylar 1
Tartlar ve Paylar 2
Tartlar ve Paylar 3
Ekmekler 1
Ekmekler 2
Uluslararası Ekmekler 1
Uluslararası Ekmekler 2
Sandviç Ekmekleri
Yöresel Ekmekler 1
Yöresel Ekmekler 2
Baget ekmek
Laminalı Hamurlar
Dökme Hamurlar
Mayalı Hamurlar
Pratik Sınav
Kızartma Hamurları
Temel Pandispanya ve Klasik Pasta Yapım Teknikleri 1
Temel Pandispanya ve Klasik Pasta Yapım Teknikleri 2
Macaron
HACCP
Merengler
Kekler 1
Kekler 2
Aşçılık 1
Aşçılık 2
Aşçılık 3
Aşçılık 4
Dekor Hamurları ve Soslar
Tabak Tatlıları 1
Tabak Tatlıları 2
Pratik Sınav
Cheesecakeler 1
Cheesecakeler 2
Cheesecakeler 3
Cheesecakeler 4
Geleneksel Pastalar 1
Geleneksel Pastalar 2
Geleneksel Pastalar 3
Modern Pastalar 1
Modern Pastalar 2
Modern Pastalar 3
Modern Pastalar 4
Pratik Sınav
Sütlü Tatlılar 1
Sütlü Tatlılar 2
Şerbetli Tatlılar 1
Şerbetli Tatlılar 2
Şeker Hamuru 1
Şeker Hamuru 2
Şeker Hamuru 3
Şeker Hamuru 4
Çikolata Yapımı
Çikolata Yapımı
Çikolata Yapımı
Final Sınav
Özger TANIK – Kurucu / Eğitmen Şef
Şef olma yolundaki sırrın haritasını o çizer.
Harita mühendisliğinden aşçılığa kendini transfer etmiş fikirlerinin peşinden İspanya’ya kadar gitmiş, Ferran Adria ile çalışmış, moleküler gastronominin dibini sıyırmış, ülkesine dönmüştür. Amerikan futbolu sayesinde takım oyununu benimsemiş ve bunu en iyi şekilde mutfakta uygulamıştır. Coca Cola tutkusu öylesine büyüktür ki herkes bilir. Coca Cola koleksiyonu çığ gibi büyümekte ve müze olma yolunda ilerlemektedir.