CHEF & OWNER EĞİTİMİ

Program Ücreti : 7500.-tl (kdv dahildir.)

Profesyonel Barista Eğitimi

İmse’de gerçekleşecek olan eğitimimizde eğitmenimiz
Serkan Oganer barista olma yolunda sizlere destek olacaktır.
Serkan Oganer aslen izmir doğumlu olup , uzun yıllar içecek
sektöründe yurt dısı ve yurt içinde başarılara imza atmıştır.
Bilinen birçok markanın danışmanlık ve eğitimlerini üstlenmektedir.
Yaklasık 9 yıldır istanbul da sürdürdüğü eğitim ve danışmanlıklara devam ederken,
şehri olan izmirde yeni bir yapılanma yolunda bir çok işletme sahibi
ve geleceğine yön veren gençlere öncü olmaya
İMSE çatısı altında devam etmektedir.

Tanışma ve genel kahveye olan ilgileri ve hedefleri
• Kahveye giriş ( kahvenin geçmişten günümüze yolculuğu 1.2.3.nesil)
• Kahve cinsleri ( kahve ağacı,kahve meyvesi yetiştirilmesi ve türleri)
• Kahve hasadı çekirdek bilgisi ( kahve hasad ,çekirdek bileşenleri,işleme ve
sınıflandırılması )
• İşleme ve sınıflandırma teknikleri
• Hasarlı çekirdeklerin olumsuz tatları ( endüstriyel,granül,farklılıklar
değerlendirmeler)
• Cupping ve teknikleri ( tadım farkları ve profil oluşturma )
• Kahve sektörü hakkında genel bilgilendirme
• Kahve ekipman terimleri ve anlamları
• Makine ve hijyen önemleri
• 3.Nesil Demleme yöntemleri ve farklılıkları
• Suyun kahvedeki önemi ve farklılıkları
• Sütün kahvedeki önemi ve farklılıkları
• Barista menü oluşturma ve teknik bilgilendirme
• Türk kahvesi demleme yöntemleri
• Espresso 101
• Makine ve makine çeşitleri farklılıkları ve kullanımı
• öğütücü ayarlarının yapılması ve farklılıkları
• Espresso yapım teknikleri ve gramajlandırılması
• Sütlü içeceklere giriş
• Latte art ve süt yapım teknikleri
• Espresso Grind setting ayarlaması ve teknikleri
• İçecek farklarına göre süt ve espresso oranları eğitimleri
• Kahve ısı ayarları ve süt ısı ayarları teknikleri
• Manuel demleme yöntemleri (kahve farklılıklarına göre )
• Filtre kahve öğütücü grind setting ayarları ( Kahvelere göre )
• Doğru parametrelerde kahve yapma teknikleri
• Kahve tadım notlarını ortaya çıkartacak demleme metodları
• Doğru ekipman kullanımı ve servis eğitimleri
• Detaylı yeni nesil kahve üzerine eğitimler
• Single origin kahveler ve harmanlar arasındaki farklılıklar
• Detaylı kahve anlatımı ve ekipman teknikleri
Eğitimler 10 kişilik sınıflarda yapılacak ve toplam eğitim süresi 48 saat uygulamalı teorik eğitim ve 230 saat pratik uygulamalı eğitim olarak gerçekleşmektedir.
Mezun olan öğrenciye mezuniyeti
sonrasında tarafımızdan iş yönlendirilmesi yapılmaktadır.
Eğitim süresi :278 saat
Eğitim ücretimiz: 7500.-tl (kdv dahildir.)

                             1 kişi dahi olsa eğitimimiz açılmaktadır.

En yakın tarih için iletişim bilgilerimizden yada eğitim takvimimizden bize ulaşabilirsiniz.

25.11.2021

Programlarımız

Şeflerimizi tanıyalım