»Profesyonel Barista EÄŸitimiÂ
İmse’de gerçekleşecek olan eğitimimizde eğitmenimiz
Serkan Oganer barista olma yolunda sizlere destek olacaktır.
Serkan Oganer aslen izmir doğumlu olup , uzun yıllar içecek
sektöründe yurt dısı ve yurt içinde başarılara imza atmıştır.
Bilinen birçok markanın danışmanlık ve eğitimlerini üstlenmektedir.
Yaklasık 9 yıldır istanbul da sürdürdüğü eğitim ve danışmanlıklara devam ederken,
şehri olan izmirde yeni bir yapılanma yolunda bir çok işletme sahibi
ve geleceğine yön veren gençlere öncü olmaya
İMSE çatısı altında devam etmektedir.
Tanışma ve genel kahveye olan ilgileri ve hedefleri
• Kahveye giriş ( kahvenin geçmişten günümüze yolculuğu 1.2.3.nesil)
• Kahve cinsleri ( kahve ağacı,kahve meyvesi yetiştirilmesi ve türleri)
• Kahve hasadı çekirdek bilgisi ( kahve hasad ,çekirdek bileşenleri,işleme ve
sınıflandırılması )
• İşleme ve sınıflandırma teknikleri
• Hasarlı çekirdeklerin olumsuz tatları ( endüstriyel,granül,farklılıklar
deÄŸerlendirmeler)
• Cupping ve teknikleri ( tadım farkları ve profil oluşturma )
• Kahve sektörü hakkında genel bilgilendirme
• Kahve ekipman terimleri ve anlamları
• Makine ve hijyen önemleri
• 3.Nesil Demleme yöntemleri ve farklılıkları
• Suyun kahvedeki önemi ve farklılıkları
• Sütün kahvedeki önemi ve farklılıkları
• Barista menü oluşturma ve teknik bilgilendirme
• Türk kahvesi demleme yöntemleri
• Espresso 101
• Makine ve makine çeşitleri farklılıkları ve kullanımı
• öğütücü ayarlarının yapılması ve farklılıkları
• Espresso yapım teknikleri ve gramajlandırılması
• Sütlü içeceklere giriş
• Latte art ve süt yapım teknikleri
• Espresso Grind setting ayarlaması ve teknikleri
• İçecek farklarına göre süt ve espresso oranları eğitimleri
• Kahve ısı ayarları ve süt ısı ayarları teknikleri
• Manuel demleme yöntemleri (kahve farklılıklarına göre )
• Filtre kahve öğütücü grind setting ayarları ( Kahvelere göre )
• Doğru parametrelerde kahve yapma teknikleri
• Kahve tadım notlarını ortaya çıkartacak demleme metodları
• Doğru ekipman kullanımı ve servis eğitimleri
• Detaylı yeni nesil kahve üzerine eğitimler
• Single origin kahveler ve harmanlar arasındaki farklılıklar
• Detaylı kahve anlatımı ve ekipman teknikleri
Eğitimler 10 kişilik sınıflarda yapılacak ve toplam eğitim süresi 40 saat ve
hafta sonları cumartesi pazar 5+5, 4 hafta sonu olacak.
Bu eğitimler de 15 saat genel bilgilendirme yazılı ve görsel anlatım, 25 saat
pratik ve birebir eğitim odaklı devam edecek. Mezun olan öğrenci mezuniyeti
sonrasında belirlemiş olduğumuz coffee shoplar da 1 ay staj yapabilecek ve
toplamda 230 saat stajını tamamlayarak aktif eğitimli barista
haline gelecekler.
Eğitim süresi : 40 saat uygulamalı eğitim ve 230 saat staj ile
beraber toplamda 270 saattir.
minimum katılım sayısı 6 (altı)’dır. minimum sayıya ulaşmadığı takdirde bir
sonraki grupla başlayacaktır.
En yakın tarih için iletişim bilgilerimizden yada eğitim takvimimizden bize ulaşabilirsiniz.
Özger TANIK – Kurucu / Eğitmen Şef
Şef olma yolundaki sırrın haritasını o çizer.
Harita mühendisliğinden aşçılığa kendini transfer etmiş fikirlerinin peşinden İspanya’ya kadar gitmiş, Ferran Adria ile çalışmış, moleküler gastronominin dibini sıyırmış, ülkesine dönmüştür. Amerikan futbolu sayesinde takım oyununu benimsemiş ve bunu en iyi şekilde mutfakta uygulamıştır. Coca Cola tutkusu öylesine büyüktür ki herkes bilir. Coca Cola koleksiyonu çığ gibi büyümekte ve müze olma yolunda ilerlemektedir.
Ahmet UĞURLU – Eğitmen Şef
Pastacılığın genetik olduğunun kanıtıdır.
Kendisi pastacılığın genetik olduğunun kanıtıdır. Mutfak malzemeleriyle oynayarak büyümüş, işi tam anlamıyla mutfağında öğrenmiştir. Arkeoloji mezunudur ancak babasının izinden gitmeye karar vermiştir. Swissotel Grand Efes İzmir’de pastane ekibinde yer almıştır. On bir yıllık bir bateri serüveni vardır. İş konusunda disiplinlidir, çalışırken adeta başka bir insan olur, ciddi bakışları yürek dondurur.
Emrah Köksal SEZGİN – Eğitmen Şef
O durdurulamaz bir ödül canavarı.
Kafasına koyduğunu yapar. Yarışmalarda bütün madalyaları toplamaktan çekinmez. Dünya Şefler Birliği WACS, Olimpiyat ve Dünya Kupası madalyaları gözleri kamaştırır, insanı kıskançlığın doruklarına sürükler. Akademik kariyeri, milli takım direktörlüğü ve bitmeyen temposuna rağmen başarılarına her geçen gün yenisini eklemekte. Biri ona dur desin.