> Profesyonel Aşçılık Eğitimi STAJLI PROGRAM
Aşçılık mesleğini tüm yönleriyle öğrenmek isteyen ve kariyerinde üst seviyelere gelmek isteyenler için hazırladığımız eğitim programı tamamen uluslararası standartlara uygun olarak öğrencilerimize verilmektedir. Tüm dünyada kabul edilen temel mutfak tekniklerinin hepsini verdiğimiz bu eğitimden mezun olan öğrencilerimiz profesyonel hayata ciddi bir bilgi birikimi ile girmiş ve mesleki kariyerine emin adımlarla başlamış olacaktır. Eğitimimiz toplamda sekiz ay sürmektedir, bu sürenin ilk dört ayı hazırladığımız profesyonel mutfağımızda öğrencilerimiz için uygulamalı eğitim olarak, kalanı ise restoran veya otellerde staj yaparak tamamlanır.
Öğrencilerimiz eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği sınavlara katılarak mezuniyet sertifikasını alma hakkına sahip olurlar.
> Profesyonel Aşçılık Eğitimi STAJSIZ PROGRAM
Aşçılık mesleğini tüm yönleriyle öğrenmek isteyen ve kariyerinde üst seviyelere gelmek isteyenler için hazırladığımız eğitim programı tamamen uluslararası standartlara uygun olarak öğrencilerimize verilmektedir. Tüm dünyada kabul edilen temel mutfak tekniklerinin hepsini verdiğimiz bu eğitimden mezun olan öğrencilerimiz profesyonel hayata ciddi bir bilgi birikimi ile girmiş ve mesleki kariyerine emin adımlarla başlamış olacaktır. Eğitimimiz toplamda dört ay uygulamalı eğitim olarak sürmektedir.
01. Hafta1.DERS : Hijyen | 02. Hafta1.DERS: Bıçak Teknikleri ve Kesim / Knife Drill & Veg Cuts | 03. Hafta1.DERS: Stocks / Kemik Suları |
04. Hafta1.DERS: Ana Soslar / Mother Sauces | 05. Hafta1.DERS: Soups - Çorbalar | 06. Hafta1.DERS: Et Kesim Teknikleri / Meat Cutting / Beef |
07. Hafta1.DERS: Salatalar & Dressing | 08. Hafta1.DERS: Fırında Pişirme / Roasting | 09. Hafta1.DERS : Stir Frying/Wok tekniği ile pişirme |
10. Hafta1.DERS : Deniz Ürünleri/ Sea Foods | 11. Hafta1.DERS : Pastry 2 | 12. Hafta1.DERS : Stewing/Combination Pişirme |
13. Hafta1.DERS : Pasta&Sauces/Makarnalar | 14. Hafta1.DERS : Offals / Sakatatlar | 15. Hafta1.DERS : Garde Manger / Kanepeler / |
16. Hafta1.DERS : Yöresel Mutfaklar |
1.DERS : Hijyen
2.DERS : Mutfak Ekipmanları / Kitchen
3.DERS : Mutfakta İş Güvenliği / Safety At Work
4.DERS : Maliyet Hesapları / Cost Control
1.DERS: Bıçak Teknikleri ve Kesim / Knife Drill & Veg Cuts
2.DERS: Satın Alma ve Depolama / Purchasing & Storing
3.DERS: Menü Hazırlama / Menu Planning
4.DERS: Beslenme / Nutriution
1.DERS: Stocks / Kemik Suları
2.DERS: Stocks / Kemik Suları
3.DERS: Liaisons / Bağlayıcılar
4.DERS: Potato / Patates Teknikleri
1.DERS: Ana Soslar / Mother Sauces
2.DERS: Ana Soslar / Mother Sauces
3.DERS: Emülsiyon Soslar / Emulsion Sauces
4.DERS: Emülsiyon Soslar / Emulsion Sauces
1.DERS: Soups - Çorbalar
2.DERS: Soups - Çorbalar
3.DERS: Sandiviçler / Sandwiches
4.DERS: Pratik Sınav 1
1.DERS: Et Kesim Teknikleri / Meat Cutting / Beef
2.DERS: Et Kesim Teknikleri / Meat Cutting / Lamb (Kuzu)
3.DERS: Yumurta / Egg
4.DERS: Yumurta / Egg
1.DERS: Salatalar & Dressing
2.DERS: Soteleme / Sauteing
3.DERS: Soteleme / Sauteing
4.DERS: Izgara / Griling
1.DERS: Fırında Pişirme / Roasting
2.DERS: Fırında Pişirme / Roasting
3.DERS: Pastacılık 1 / Pastry 1
4.DERS: Tabak Sunumu / Plate
1.DERS : Stir Frying/Wok tekniği ile pişirme
2.DERS : Poultry / Kümes Hayvanları
3.DERS : Deep Frying/Derin Kızartma
4.DERS : Shallow Frying/Sığ yağda pişirme
1.DERS : Deniz Ürünleri/ Sea Foods
2.DERS : Kabuklu Deniz Ürünleri / Sea Foods
3.DERS : Baking / Ballontine
4.DERS : Poaching / Aromatik Sıvıda Pişirme / Gallantine
1.DERS : Pastry 2
2.DERS : Steaming / Buharda Pişirme
3.DERS : Braising/Combination Pişirme
4.DERS : Pratik Sınav 2
1.DERS : Stewing/Combination Pişirme
2.DERS : Veg&Pulses/ Bakliyatlar
3.DERS : Vegeterian
4.DERS : Game / Av etleri
1.DERS : Pasta&Sauces/Makarnalar
2.DERS : Pasta&Sauces/Makarnalar / T.A.P 4 /
3.DERS : Rice 1 / Pirinç 1 (Risotto & Paella )
4.DERS : Rice 2 / Pirinç 2 (Türk Pilavı ve Çeşitleri)
1.DERS : Offals / Sakatatlar
2.DERS : Dökme Hamurlar(Pancake,Crep,Blinis)
3.DERS : Pastry 3 / Ekmekçilik
4.DERS : Pratik Sınav 3
1.DERS : Garde Manger / Kanepeler /
2.DERS : Pastry 4 / DRAFT 2 SON HALİ
3.DERS : Etnic Foods / Sushi
4.DERS : Zeytinyağlılar / Osmanlı Mutfağı
1.DERS : Yöresel Mutfaklar
2.DERS : Yöresel Mutfaklar
3.DERS : Yöresel Mutfaklar
4.DERS : FİNAL SINAVI
Özger TANIK – Kurucu / Eğitmen Şef
Şef olma yolundaki sırrın haritasını o çizer.
Harita mühendisliğinden aşçılığa kendini transfer etmiş fikirlerinin peşinden İspanya’ya kadar gitmiş, Ferran Adria ile çalışmış, moleküler gastronominin dibini sıyırmış, ülkesine dönmüştür. Amerikan futbolu sayesinde takım oyununu benimsemiş ve bunu en iyi şekilde mutfakta uygulamıştır. Coca Cola tutkusu öylesine büyüktür ki herkes bilir. Coca Cola koleksiyonu çığ gibi büyümekte ve müze olma yolunda ilerlemektedir.