PROFESYONEL AŞÇILIK EĞİTİMİ

Program Ücreti : Stajlı Program: 17.600 TL / Stajsız Program: 16.600 TL

> Profesyonel Aşçılık Eğitimi STAJLI PROGRAM

Aşçılık mesleğini tüm yönleriyle öğrenmek isteyen ve kariyerinde üst seviyelere gelmek isteyenler için hazırladığımız eğitim programı tamamen uluslararası standartlara uygun olarak öğrencilerimize verilmektedir. Tüm dünyada kabul edilen temel mutfak tekniklerinin hepsini verdiğimiz bu eğitimden mezun olan öğrencilerimiz profesyonel hayata ciddi bir bilgi birikimi ile girmiş ve mesleki kariyerine emin adımlarla başlamış olacaktır. Eğitimimiz toplamda sekiz ay sürmektedir, bu sürenin ilk dört ayı hazırladığımız profesyonel mutfağımızda öğrencilerimiz için uygulamalı eğitim olarak, kalanı ise restoran veya otellerde staj yaparak tamamlanır.

Öğrencilerimiz eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği sınavlara katılarak mezuniyet sertifikasını alma hakkına sahip olurlar.

> Profesyonel Aşçılık Eğitimi STAJSIZ PROGRAM

Aşçılık mesleğini tüm yönleriyle öğrenmek isteyen ve kariyerinde üst seviyelere gelmek isteyenler için hazırladığımız eğitim programı tamamen uluslararası standartlara uygun olarak öğrencilerimize verilmektedir. Tüm dünyada kabul edilen temel mutfak tekniklerinin hepsini verdiğimiz bu eğitimden mezun olan öğrencilerimiz profesyonel hayata ciddi bir bilgi birikimi ile girmiş ve mesleki kariyerine emin adımlarla başlamış olacaktır. Eğitimimiz toplamda dört ay uygulamalı eğitim olarak sürmektedir.

facebooktwittergoogle_plus

Öğlen Eğitimi: 17 TEMMUZ 2017 - Pzt - Sal - Prş- Cuma 14:00 18::00
Kayıtlarımız başlamıştır.

01. Hafta

1.DERS : Hijyen
2.DERS : Mutfak Ekipmanları / Kitchen
3.DERS : Mutfakta İş Güvenliği / Safety At Work
4.DERS : Maliyet Hesapları / Cost Control

02. Hafta

1.DERS: Bıçak Teknikleri ve Kesim / Knife Drill & Veg Cuts
2.DERS: Satın Alma ve Depolama / Purchasing & Storing
3.DERS: Menü Hazırlama / Menu Planning
4.DERS: Beslenme / Nutriution

03. Hafta

1.DERS: Stocks / Kemik Suları
2.DERS: Stocks / Kemik Suları
3.DERS: Liaisons / Bağlayıcılar
4.DERS: Potato / Patates Teknikleri

04. Hafta

1.DERS: Ana Soslar / Mother Sauces
2.DERS: Ana Soslar / Mother Sauces
3.DERS: Emülsiyon Soslar / Emulsion Sauces
4.DERS: Emülsiyon Soslar / Emulsion Sauces

05. Hafta

1.DERS: Soups - Çorbalar
2.DERS: Soups - Çorbalar
3.DERS: Sandiviçler / Sandwiches
4.DERS: Pratik Sınav 1

06. Hafta

1.DERS: Et Kesim Teknikleri / Meat Cutting / Beef
2.DERS: Et Kesim Teknikleri / Meat Cutting / Lamb (Kuzu)
3.DERS: Yumurta / Egg
4.DERS: KASAPHANE GEZİSİ

07. Hafta

1.DERS: Salatalar & Dressing
2.DERS: Soteleme / Sauteing
3.DERS: Soteleme / Sauteing
4.DERS: Izgara / Griling

08. Hafta

1.DERS: Fırında Pişirme / Roasting
2.DERS: Fırında Pişirme / Roasting
3.DERS: Pastacılık 1 / Pastry 1
4.DERS: Tabak Sunumu / Plate

09. Hafta

1.DERS : Stir Frying/Wok tekniği ile pişirme
2.DERS : Poultry / Kümes Hayvanları
3.DERS : Deep Frying/Derin Kızartma
4.DERS : Shallow Frying/Sığ yağda pişirme

10. Hafta

1.DERS : Deniz Ürünleri/ Sea Foods
2.DERS : Kabuklu Deniz Ürünleri / Sea Foods
3.DERS : Baking / Ballontine
4.DERS : Poaching / Aromatik Sıvıda Pişirme / Gallantine

11. Hafta

1.DERS : Pastry 2
2.DERS : Steaming / Buharda Pişirme
3.DERS : Braising/Combination Pişirme
4.DERS : Pratik Sınav 2

12. Hafta

1.DERS : Stewing/Combination Pişirme
2.DERS : Veg&Pulses/ Bakliyatlar
3.DERS : Vegeterian
4.DERS : Game / Av etleri

13. Hafta

1.DERS : Pasta&Sauces/Makarnalar
2.DERS : Pasta&Sauces/Makarnalar / T.A.P 4 /
3.DERS : Rice 1 / Pirinç 1 (Risotto & Paella ) PROJE TASLAĞI SUNUMU / DRAFT 1
4.DERS : Rice 2 / Pirinç 2 (Türk Pilavı ve Çeşitleri)

14. Hafta

1.DERS : Offals / Sakatatlar
2.DERS : Dökme Hamurlar(Pancake,Crep,Blinis)
3.DERS : Pastry 3 / Ekmekçilik
4.DERS : Pratik Sınav 3

15. Hafta

1.DERS : Garde Manger / Kanepeler /
2.DERS : Pastry 4 / DRAFT 2 SON HALİ
3.DERS : Etnic Foods / Sushi
4.DERS : Zeytinyağlılar / Osmanlı Mutfağı

16. Hafta

1.DERS : Yöresel Mutfaklar
2.DERS : Yöresel Mutfaklar
3.DERS : FİNAL SINAVI
4.DERS : PROJE SUNUMU

01. Hafta

1.DERS : Hijyen
2.DERS : Mutfak Ekipmanları / Kitchen
3.DERS : Mutfakta İş Güvenliği / Safety At Work
4.DERS : Maliyet Hesapları / Cost Control

02. Hafta

1.DERS: Bıçak Teknikleri ve Kesim / Knife Drill & Veg Cuts
2.DERS: Satın Alma ve Depolama / Purchasing & Storing
3.DERS: Menü Hazırlama / Menu Planning
4.DERS: Beslenme / Nutriution

03. Hafta

1.DERS: Stocks / Kemik Suları
2.DERS: Stocks / Kemik Suları
3.DERS: Liaisons / Bağlayıcılar
4.DERS: Potato / Patates Teknikleri

04. Hafta

1.DERS: Ana Soslar / Mother Sauces
2.DERS: Ana Soslar / Mother Sauces
3.DERS: Emülsiyon Soslar / Emulsion Sauces
4.DERS: Emülsiyon Soslar / Emulsion Sauces

05. Hafta

1.DERS: Soups - Çorbalar
2.DERS: Soups - Çorbalar
3.DERS: Sandiviçler / Sandwiches
4.DERS: Pratik Sınav 1

06. Hafta

1.DERS: Et Kesim Teknikleri / Meat Cutting / Beef
2.DERS: Et Kesim Teknikleri / Meat Cutting / Lamb (Kuzu)
3.DERS: Yumurta / Egg
4.DERS: KASAPHANE GEZİSİ

07. Hafta

1.DERS: Salatalar & Dressing
2.DERS: Soteleme / Sauteing
3.DERS: Soteleme / Sauteing
4.DERS: Izgara / Griling

08. Hafta

1.DERS: Fırında Pişirme / Roasting
2.DERS: Fırında Pişirme / Roasting
3.DERS: Pastacılık 1 / Pastry 1
4.DERS: Tabak Sunumu / Plate

09. Hafta

1.DERS : Stir Frying/Wok tekniği ile pişirme
2.DERS : Poultry / Kümes Hayvanları
3.DERS : Deep Frying/Derin Kızartma
4.DERS : Shallow Frying/Sığ yağda pişirme

10. Hafta

1.DERS : Deniz Ürünleri/ Sea Foods
2.DERS : Kabuklu Deniz Ürünleri / Sea Foods
3.DERS : Baking / Ballontine
4.DERS : Poaching / Aromatik Sıvıda Pişirme / Gallantine

11. Hafta

1.DERS : Pastry 2
2.DERS : Steaming / Buharda Pişirme
3.DERS : Braising/Combination Pişirme
4.DERS : Pratik Sınav 2

12. Hafta

1.DERS : Stewing/Combination Pişirme
2.DERS : Veg&Pulses/ Bakliyatlar
3.DERS : Vegeterian
4.DERS : Game / Av etleri

13. Hafta

1.DERS : Pasta&Sauces/Makarnalar
2.DERS : Pasta&Sauces/Makarnalar / T.A.P 4 /
3.DERS : Rice 1 / Pirinç 1 (Risotto & Paella ) PROJE TASLAĞI SUNUMU / DRAFT 1
4.DERS : Rice 2 / Pirinç 2 (Türk Pilavı ve Çeşitleri)

14. Hafta

1.DERS : Offals / Sakatatlar
2.DERS : Dökme Hamurlar(Pancake,Crep,Blinis)
3.DERS : Pastry 3 / Ekmekçilik
4.DERS : Pratik Sınav 3

15. Hafta

1.DERS : Garde Manger / Kanepeler /
2.DERS : Pastry 4 / DRAFT 2 SON HALİ
3.DERS : Etnic Foods / Sushi
4.DERS : Zeytinyağlılar / Osmanlı Mutfağı

16. Hafta

1.DERS : Yöresel Mutfaklar
2.DERS : Yöresel Mutfaklar
3.DERS : FİNAL SINAVI
4.DERS : PROJE SUNUMU

Programlarımız

Şeflerimizi tanıyalım